پرسش وپاسخ

سئوال ازاهل سنت وپاسخ شیعه به اهل سنت

پرسش وپاسخ

سئوال ازاهل سنت وپاسخ شیعه به اهل سنت

معماری، هنر و حماسه به سبک حزب‌الله


غ‌موزه "ملیتا" خاری در چشم تل‌آویو؛

ملیتا اصلی‌ترین پایگاه استقرار مجاهدان مقاومت اسلامی لبنان بوده و خون نزدیک به 500 شهید، به این منطقه تقدس بخشیده است. سید حسن نصرالله، فرماندهان و چریک‌های ساده، همگی زندگی در ملیتا و بر فراز ارتفاعات پوشیده از درختان بلوط را که بر بخش وسیعی از جنوب لبنان اشراف دارد تجربه کرده‌اند.
گروه فرهنگی مشرق - شجاعت در هنر و حماسه جایگاهی کلیدی دارد. وجود حماسه سازان بزرگ حتماً نباید در دل جنگ ها دیده شود. بعضی ها جنگ باشد یا نباشد، ذاتاً حماسه گر هستند و ارزش این افراد از کسانی که در میدان جنگ شجاعتشان به منصه ظهورگذاشته می شود، اصلاً کمتر نیست. حماسه گر بودن و شجاع بودن برای همه خوب است، بخصوص برای هنرمندان. هنرمند جماعت لازم است که حماسه گر باشد چون عمود خیمه داستان های انسانی عالم، حماسه است و اگر هنرمندی اهل حماسه نباشد، نمی تواند این خیمه را سرپا نگه دارد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: جوانان لبنانی با توکل به خدا، ‌نهراسیدن از مرگ، ایستادگی در میدان و اعتماد به نفس موجب باطل‌شدن افسانه شکست‌ناپذیری رژیم صهیونیستی و امریکا شدند.

 
 
*باغ‌موزه چیست و چه کاربردی در انتقال پیام به مخاطب دارد؟
باغ محلی است که آدمی را همواره به معنایی فراتر و فزون‌تر از جغرافیایش رهنمون می‌سازد و انسان را از عالم واقعیت به جهان خیال ره می‌گشاید. همچنین هدف موزه‌ها، تحقیق در آثار و شواهد به‌جای‌مانده انسان و محیط زیست او، گردآوری آثار، حفظ و بهره‌وری معنوی و ایجاد ارتباط بین این آثار، به ویژه به نمایش گذاردن آنها به منظور بررسی و بهره معنوی است.

باغ موزه نیز به محلی اطلاق می‌شود که آثار هنری در کنار درختانی همچون چنارهای کهنسال، کاج، سرو و ... به همراه آبنماها و آب راه‌‌ها و حوضچه‌های آب نمایش داده می‌شوند و همه‌ی اینها باعث می‌شود که موجب آرامش و انبساط خاطر بازدیدکنندگان فراهم شود و این ویژگی محیط در انتقال مفاهیم و پیام، نقش بسزایی را ایفا می کند.


شجاعت در هنر و حماسه جایگاهی کلیدی دارد . وجود حماسه سازان بزرگ حتماً نباید در دل جنگ ها دیده شود . بعضی ها جنگ باشد یا نباشد، ذاتاً حماسه گر هستند و ارزش این افراد از کسانی که در میدان جنگ شجاعتشان به منصه ظهورگذاشته می شود، اصلاً کمتر نیست . حماسه گر بودن و شجاع بودن برای همه خوب است، بخصوص برای هنرمندان .هنرمند جماعت لازم است که حما سه گر باشد چون عمود خیمه داستان های انسانی عالم، حماسه است و اگر هنرمندی اهل حماسه نباشد، نمی تواند این خیمه را سرپا نگه دارد.

 
*باغ‌موزه"ملیتا " سرزمین مطهر

"منطقه ملیتا" در تمام سال هایی که لبنان تحت اشغال ارتش صهیونیستی و مزدوران تحت امر آن قرار داشت، حتی برای لحظه‌ای مورد نفوذ عناصر دشمن قرار نگرفت و به وجود اشغالگران آلوده نشد. به همین علت مردم لبنان، آن را سرزمین مطهر لقب داده اند. هنرمندان با ذوق لبنانی به پاس فداکاری و پایداری رزمندگان حزب الله لبنان در جنگ 33 روزه لبنان که شکست ناپذیر بودن ارتش اسرائیل را به دنیا ثابت کردند، این حماسه را با خلق باغ موزه ای زیبا، با هنرنمایی تمام به نمایش گذاشتند.
 
"باغ موزه ملیتا"حاصل حماسه هنری، هنرمندان لبنانی است که حماسه حزب الله لبنان را به زیبایی به نمایش گذاشتند. منطقه ملیتا، بهترین منطقه برای خلق این اثر فرهنگی است زیرا ملیتا، اصلی ترین پایگاه استقرار مجاهدان مقاومت اسلامی لبنان بوده و خون نزدیک به 500 شهید، به این منطقه تقدس بخشیده است. سید حسن نصرا...، فرماندهان و چریک های ساده همگی زندگی در ملیتا و بر فراز ارتفاعات پوشیده از درختان بلوط را که بر بخش وسیعی از جنوب لبنان اشرافیت دارد را تجربه کرده اند.


این موزه جنگلی است که مدت ها در آن نیروهای حزب الله علیه دشمن صهیونیستی حماسه آفریدند. سنگرهای واقعی، تونل ها و غارهای حفر شده که توسط نیروهای حزب الله با دستان خالی با عمق دهها متر حفر شده است،در این باغ موزه در برابر نگاه بازدیدکنندگان قرار گرفته است تا گوشه ای از مقاومت حزب الله در تاریخ هنر و حماسه ثبت گردد. لوازم و مهمات رزمندگان نیز در گوشه دیگری از این منطقه جنگی، خاطرات جنگ 33 روزه را یادآوری می کنند بازآفرینی سالنی شامل برخی غنائم بدست آورده از صهیونیست ها، قدرت حزب الله لبنان را به رخ بازدیدکنندگان می کشاند. در بخشی از موزه اطلاعات سری ارتش رژیم اشغالگر قدس، اقدامات شجاعانه حزب الله و مقاومت بی مثال آنان را به منصه ظهور می گذارد. سنگر و محل مناجات شهید سید عباس موسوی معنویت خاصی را برای این باغ موزه به ارمغان آورده است.


در این باغ موزه زیبا، طبیعی، معنوی و تاثیرگذار یادبود شهدا، سالن نمایش فیلم، موزه مقاومت و غیره در کنار چشم انداز زیبا و طبیعت حفاظت شده هنر را به کمال می رساند. در این حماسه فراموش نشدنی، 124 تانک که از نسل چهارم تانک مرکاوا می باشد که بهترین و گرانقیمت ترین تانک دنیا بشمار می رود توسط رزمندگان شجاع حزب الله منهدم می شود. چنانچه رژیم اشغالگر اسرائیل اعتراف می کند که ما نفهمیدیم تانک ها چگونه منهدم شد. و در نتیجه این افتضاح کشورهایی مثل ترکیه و آمریکا که 400 تانک مرکاوا سفارش داده بودند قراردادها را به هم زدند.

باغ موزه ملیتا تانک مرکاوا با لوله خم شده را برای نشان دادن قدرت و دلاوری حزب الله در برابر دیدگان بازدیدکنندگان قرار می دهد تا هیچگاه ذلالت و خواری اسرائیل را هیچ کس به فراموشی نسپارد. بازدید‎کنندگان"باغ موزه ملیتا" نه فقط شیعیان بلکه اروپاییان نیز هستند که با شور و شوق عجیبی از آن تعریف می‎کنند و می‎توان گفت به منطقه توریستی‎ای تبدیل شده که دهها هزار بازدید کننده در سال دارد. 


رهبر معظم انقلاب، یاد خدا و معنویت را عامل اصلی افزایش توانایی و قدرت بازدارندگی نیروهای مسلح دانسته اند و تأکید کردند: پیروزی رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس و شکست ارتش به‌ظاهر قدرتمند و مجهز و مدعی رژیم صهیونیستی در جنگ‌های 33روزه لبنان و 22روزه غزه، بهترین نمونه‌ها از تأثیر معنویت در افزایش قدرت و توان دفاعی هستند.ایشان با اشاره به انتفاضه های پی در پی مردم فلسطین و ضربات پیاپی آنها به رژیم صهیونیستی، عقب نشینی رژیم اشغالگر از لبنان و شکست این رژیم در دو جنگ 33 روزه لبنان و 22 روزه غزه می گوید: همه اینها به برکت احیای پرچم اسلام به دست امام خمینی (ره) بوده به گونه ای که رژیم صهیونیستی مجبور شده است موقتاً شعار از نیل تا فرات را کنار بگذارد.


*مروری بر تحولات جنگ 33 روزه
این عملیات با عنوان «وعد الصادق» انجام شد و سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان لحظه به لحظه در جریان این عملیات بود و با پایان آن صهیونیست‌ها بهت زده شدند. در پی حملات اسرائیل به مناطق مسکونی جنوب لبنان، حزب الله شهرک نشینان صهیونیست در شمال فلسطین اشغالی را هدف حملات موشکی قرار داد به طوری که این حملات مقامات تل‌آویو را وادار کرد تا از شهرک نشینان بخواهند، به پناهگاه‌ها بروند. نتیجه عملیات وعد صادق باعث شد تا تعدادی از اسرای لبنانی از جمله سمیر قنطار پس از سال‌ها آزاد شوند ولی مهمترین اثر این جنگ پایان افسانه شکست ناپذیری ارتش اسرائیل بود که با کمک‌های کلان نظامی آمریکا و کشورهای اروپایی از پیروزی بر یک گروه چریکی ناتوان ماند.


مهم‌تر از خود جنگ، مراقبت از مردم بود. حزب‌الله در این مدت فقط درگیر جنگ نبود. در مناطق جنگی 5/1 میلیون نفر لبنانی زندگی می‌کنند. اما سید حسن نصرالله هیچ وقت مردم از یاد نمی‌برد. حزب الله همزمان با اوج درگیری‌ها، مردم را از مناطق جنگی به مناطق امن منتقل کرد و مسکن و مایحتاج زندگی را برایشان فراهم نمود و مسائل پزشکی مردم را انجام داد. در طول این 33 روز، هزار و 300 عمل زایمان صورت گرفت یعنی خیلی بیش از کل آمار شهدا، کودک لبنانی متولد شده است. سید حسن نصرالله همیشه به نیروهای مقاومت سفارش می‌کرد که مردم ذلیل نشوند و عزت و کرامت مردم باید حفظ شود و این برای سید حسن مهم است. چون فهمید دولت لبنان سعی می‌کند عمداً مردم را ذلیل کند و روابط مردم را حزب‌الله را قطع نماید و بگوید حزب‌الله عامل بیچارگی شما بوده است اما بحمدلله دشمن نتوانست مردم ما را ذلیل کند.


بر اساس گزارش رسمی پایگاه خبری الانتقادنت، مرکز فرانسوی "محور منطق" «axis of logic» که در ایالت ماساچوست آمریکا فعالیت می‌کند ، در این جنگ دوهزار و 300صهیونیست به هلاکت رسیده و بیش از 700 نفر زخمی شده‌اند، این در حالی است که اسرائیل آمار تلفات این جنگ را 119 نفر ذکر کرده‌ است. همچنین تعداد 160 تانک متعلق به اسرائیل منهدم شده‌اند که 65 دستگاه از آنها به طور کامل از بین رفته است، 38 دستگاه از این تانکها نیز از نوع "مرکاوا" بودند که اسرائیل ادعا می‌کرد این تانک‌ها غیر قابل انهدام هستند. "باغ موزه ملیتا" سند افتخار شیعیان لبنانی است که در ازاء اتکاء به خداوند یکتا و رهبری دینی" سید حسن نصرالله"، با  خلق حماسه "جنگ 33 روزه"که به شکست  مفتحضانه اسرائیل غاصب منجر شد، برای همیشه در تاریخ هنر و حماسه دنیا ثبت و ضبط خواهد شد.

برهنه کردن زنان بحرینی در بازداشتگاه

نیروهای رژیم آل خلیفه بازداشت شدگان زن و مرد بحرینی را در جریان بازجویی ها شکنجه کرده و به شیوه های مختلف به آنان توهین می کنند.
به گزارش مشرق به نقل از العالم،  "منار مکی" وکیل بحرینی گفت که نیروهای رژیم آل خلیفه در جریان محاکمه "ریحانه الموسوی" از بازداشت شدگان پرونده موسوم به "تشکیلات ائتلاف 14 فوریه" اقدام به شکنجه و لخت کردن وی نموده اند.

سایت "الوفاق" نوشت که مکی در صفحه شخصی اش در تویتر تأکید کرده که ریحانه الموسوی اظهار داشته است روز پنج شنبه در جلسه دادگاه – که روزنامه نگاران و ناظران از حضور در آن منع شدند – مزدوران رژیم آل خلیفه وی را لخت کرده اند.

مکی در بخش دیگری از پیامش افزود: "ناجی فتیل" فعال حقوق بشر بحرینی که به صورت علنی و کاملا غیرسیاسی به فعالیت می پردازد، در دادگاه اقدام به درآوردن پیراهن خود کرد تا قاضی نشانه های شکنجه را بر روی بدنش ببیند.

از سوی دیگر، "محمد السنکیس" فعال دیگر بحرینی نیز که با دست شکسته در دادگاه حاضر شده بود از شکنجه شدنش به دست مزدوران رژیم از زمان دستگیری سخن گفت. با این وجود دادگاه وی را به مقاومت در مقابل نیروهای امنیتی، اتهام زدن به آنها و توهین به کارمندان دولت متهم کرد.

از سوی دیگر جمعیت حقوق بشر بحرین پنج شنبه گذشته (11 ژوئیه) تصاویری از ناجی فتیل، فعال بحرینی را منتشر کرد که در آن نشانه های شکنجه بر روی بدنش کاملا مشخص بود.

براساس گزارش جمعیت مذکور، نیروهای آل خلیفه ناجی فتیل را تحت انواع شکنجه از جمله وارد کردن شوک به دستگاه تناسلی، آویزان کردن، فحش و ناسزای فرقه ای و مذهبی قرار دادند.

موارد مذکور تنها نمونه های کوچکی از نبود حقوق بشر در بحرین و وضعیت بسیار نگران کننده ای در داخل زندان های رژیم آل خلیفه است. این در حالی است که دولت بحرین به ناظران نهادهای بین المللی اجازه ورود به آن کشور و تهیه گزارش درباره وضعیت حقوق بشر را نمی دهد.

آیت الله شیخ عیسی قاسم رئیس شورای اسلامی علمای بحرین دیروز در خطبه نماز جمعه در واکنش به خبر برهنه کردن این زن بحرینی در زندان و شکنجه وی گفت: این اقدام تحت نظارت طرفهای رسمی انجام شده است.

وی افزود: کسی که دست به چنین اقدامی می زند نه دین دارد و نه انسانیت و نه ذره ای شرف.

شیخ عیسی قاسم تأکید کرد: چه کسی تحمل شنیدن این خبر فاجعه آمیز را در این ماه مبارک دارد؟ چه کسی می تواند تصور کند که این اقدام از سوی یک طرف رسمی در یک کشور اسلامی صورت گرفته، طرفی که از اسلام و به نام اسلام سخن گفته و مدعی مسلمانی است؟

تشکیل ارتش خونخواهان شهید شحاته در مصر


با هدف تفرقه‌افکنی بین سنی و شیعه انجام شد؛
سخنگوی ارتش المختار در اقدامی برای تأکید کرد که اولین عملیات ارتش المختار مصر در چارچوب وظایفش گرفتن انتقام شهید شیخ حسن شحاته و یاران وفادار اوست.
گروه بین‌الملل مشرق - شاخه "ارتش المختار" عراق در مصر، ضمن اعلام موجودیت، هدف از تشکیل این ارتش را حفظ امنیت مصر و گرفتن انتقام خون "شهید شیخ حسن شحاته" اعلام و تأکید کرد که "محمد مرسی" رئیس‌جمهوری برکنارشده مصر و "یوسف القرضاوی" از اهداف این ارتش هستند غافل از اینکه این اقدام، تنها به آتش فتنه و تفرقه بین شیعه و سنی که هدف نخست غرب و رژیم صهیونیستی و وهابیت سعودی است خواهد انجامید.

در این ارتباط "واثق البطاط" دبیرکل ارتش المختار اعلام کرده است که فرماندهی کل ارتش المختار در مصر بیعت خود با فرماندهی "ارتش المختار" عراق را اعلام کرده و از پیروان پیامبر(ص) و امیرالمؤمنین علی (ع) دعوت کرده تا به این ارتش ملحق شوند.

البطاط درباره وظایف ارتش المختار در مصر اعلام کرده است که این ارتش وظیفه حفظ امنیت مردم مصر و محافظت از حق و حقوق آنها و مقابله با مفاسد و گرفتن خون شهدای مصر را برعهده دارد.

سخنگوی ارتش المختار در این ارتباط تأکید کرد که اولین عملیات ارتش المختار مصر در چارچوب وظایفش گرفتن انتقام شهید شیخ حسن شحاته و یاران وفادارش است.

البطاط در ادامه لیستی از نام افرادی و شخصیت‌هایی را ارائه می‌دهد که هدف آتش این ارتش خواهند بود که عبارتند از:

- "محمد مرسی" که همچون شیخ شحاته در خیابان‌های مصر بر زمین کشیده خواهد شد
- شیخ "محمد الزغبی" که از محمد مرسی خواست شیعیان را طرد و آنها را در مصر "رافضی" بنامد.
- شیخ "محمد حسان" که خواستار بستن مرزهای مصر به روی شیعیان شد.
- شیخ "ناصر رضوان"
- شیخ "رامی عیسى"
- شیخ "ولید اسماعیل"
- شیخ "یوسف القرضاوی"

سخنگوی ارتش مختار ادامه می‌دهد که این افراد به نوبت از پیش رو برداشته خواهند شد و محمد مرسی اولین آنها خواهد بود.

وی اعلام می‌کند که ارتش المختار تمام مسلمانان از هر قشر و طبقه و طایفه‌ای بدون قائل‌شدن تمایز میان تمام مذاهب پنج‌گانه را به عضویت می‌پذیرد و از مردم مصر می‌خواهد که واقعیت‌های جاری در این کشور را درک کنند و افکار و اندیشه‌های "اهل بیت علیهم السلام" را دریابند تا ارتش المختار ارتش تمام آحاد مردم مصر باشد.


واثق البطاط
البطاط در ادامه گفت که سنگ بنای ارتش المختار مصر در همان کشور پایه‌گذاری شد و سپس رهبران آن با ارتش المختار در عراق تماس گرفته و اعلام کردند که شیعیان مصر از فعالیت‌های ارتش المختار در عراق اطلاع کامل دارند. سپس آنها درباره خاموش‌کردن شعله انقلاب سلفی‌های تکفیری در کشور مصر و غلبه بر رؤیاها و چشمداشت‌های‌شان و همچنین یاری‌رساندن به دولت منتخب و مردمی عراق پرس‌وجو کردند.

سخنگوی ارتش المختار در ادامه افشا کرد که ارتش المختار مصر تاکنون 17 سلفی را در منطقه الجیزه در قاهره به قتل رسانده است و این همان منطقه‌ای است که شهید شیخ حسن شحاته به زمین کشیده شد.

البطاط همچنین از پیوستن قبایل "الجعفری"های مصر به ارتش المختار و خونخواهی شیخ شحاته خبر داد.

چرا دختر زودتر از پسر مکلف می‌شود؟


آیت‌الله جوادی‌آملی در پاسخی، راز به تکلیف رسیدن دختران قبل از پسران را تشریح کرد.
به گزارش مشرق به نقل از فرهنگ نیوز متن سوال و پاسخ این مرجع تقلید به شرح ذیل است.
 
توفیق زن بیش از مرد است
 

توفیق زن بیش از مرد است و اگر انسان تنزل کند، حداقل باید بگوید زن همانند مرد است. زیرا ‏تقریباً شش سال قبل از این که مرد، مکلف شود، زن را ذات اقدس اله به حضور پذیرفته است. زن ‏همین که از ۹ سالگی گذشت و وارد دهمین سال زندگی‎ ‎شد، خدا او را به حضور می‌پذیرد و با او ‏سخن می‌گوید و روزه را بر او واجب می‌کند، مناجات‌های او را به عنوان دستور مستحب شرعی ‏گوش می‌دهد. آن هنگام که مرد به عنوان یک نوجوان در حال بازی کودکانه است، زن مشغول راز و نیاز ‏و نماز است. شش سال زمینه‏‌سازی کردن، از دوران نوجوانی او را به حضور پذیرفتن، نماز را که ‏عمود دین است بر او واجب کردن، روزه را که سپر دین است و حج را که وفد الی‌اللَّه است و ‏مهمانان در آن سفر به ضیافتگاه خداوند می‌روند، بر زن واجب کردن، اینها همه نشانه آن است که ‏زن برای دریافت فضائل، شایسته‏‌تر از مرد است. و اگر این منطق درست تبیین و اجرا گردد، نتیجتاً ‏معلوم خواهد شد که زن بالاتر از مرد و لااقل همتای مرد است.
 
یک دستورالعمل
 
‏‎ ‎زن گرچه ممکن است در طی دوران عادت از برخی از عبادت محروم باشد اما تمامی آن‏ها ‏جبران‏‌پذیر است، زیرا قضای روزه‏‌ها را به جا می‌آورد و برای نماز اگر وضو بگیرد و در مصلّای خود رو به ‏قبله بنشیند، و به مقدار نماز، ذکر بگوید ثواب نماز را می‌برد. همان گونه که اگر مسافری پس از ‏خواندن دو رکعت واجب، سی یا چهل بار تسبیحات اربعه را تکرار کند، جبران آن دو رکعت ساقط ‏شده را خواهد کرد.
 
پس این گونه از فضائل جبران‏‌پذیر است.‏‎ ‎عمده آن است که مرد وقتی پانزده سالگی را تمام نمود و وارد شانزدهمین سال زندگی شد، ‏شایستگی خطاب الهی را کسب می‌نماید و قبل از آن چنین لیاقتی ندارد، زیرا بلوغ، زمینه تشرف به ‏مقام عبودیت است.‎ ‎‎
 
جشن تکلیف

 
درباره یکی از علمای شیعه، ابن طاووس - رضوان اللَّه علیه - نقل شده است که روز بلوغش ‏را جشن گرفت، او وقتی از پانزده سالگی وارد شانزدهمین سال زندگی شد دوستان و آشنایان خود ‏را به شکرانه این که من نَمُردم و سنّ من به حدّی رسید که خدای سبحان با من سخن گفت و از ‏من تکلیف طلب کرد، جشن گرفت چون انسان‎ ‎تا قبل از بلوغ، مورد خطاب تکلیفی خدا نیست، و به ‏هنگام بلوغ لیاقت می‌یابد که مورد خطاب خدای سبحان واقع شود. - اما این که آیا این جشن، در اسلام ‏مشروعیت دارد و جزو سنن هست یا نه؟ مسأله‏‌ای جداگانه است، کسی به قصد ورودِ سنّت اقدام ‏به برگزاری این مراسم نمی‌کند، بلکه این جشن را به شکرانه یک نعمت برگزار می‌نماید. و شاید ‏مرحوم سید ابن طاووس، زیر پوشش اطلاقات اولیه که هر نعمتی به شما رسیده است حق‏‌شناس و ‏شاکر باشید، این چنین عملی را انجام داده است‎. - بر این اساس، بلوغ یک شرافت است. آنها که اهل عرفان هستند، می‌گویند ما مشرَّف شدیم نه ‏مکلّف، چون زحمت و مشقتی در کار نیست، بلکه شرف در کار است.

لذا در مناجات‏‌الذاکرین امام ‏سجاد (ع) می‌خوانیم «یا من ذکره شرف» ای خدایی که نام تو مایه ‏شرافت است.‎ ‎اگر کسی به جایی برسد که ذکر خدا گوید و در سایه این ذکر، به یاد خدا باشد و خدا هم به یاد او ‏باشد، شرافتی نصیب او گردیده است، و این است که زن شش سال قبل از مرد به این شرافت می‌رسد.
 
اگر ‏چنانچه به این نکته دقت شود، قبل از این که مرد به راه بیفتد و در صراط مستقیم گام بردارد، زن ‏بخش زیادی از این راه را طی کرده است. بنابراین هم آن محرومیت‏‌هایی که زن در دوران عادت دارد ‏قابل جبران است و هم شش سال قبل از مرد، از همه مزایایی که مرد محروم است برخوردار ‏می‌شود.‏
 
دلایل جبران محرومیت از عبادات

 
در پایان عمر نیز برای زنان غیر سادات پس از سن پنجاه سالگی سخن از ایام محرومیت نیست ‏و در این مدت محرومیت نیز اولاً، ایام عادت محدود و چند روز بیشتر نیست. ثانیاً، آنها که باردارند و ‏توفیق حمل امانت را دارند نیز محرومیت از عبادت شامل آنها نمی‌شود، چون غالباً عادت با حمل ‏جمع نمی‌شود. ثالثاً، مدت شش سالی که زن قبل از بلوغ مرد، بالغ می‌شود، همه نقص‏‌ها را ‏ترمیم می‌کند. بنابراین اگر نقصانی در ایمان باشد، علت آن هم نقص در عبادت باشد، نه تنها قابل ‏جبران است، بلکه اگر زن به این فکر بیفتد که دوران شش ساله را مغتنم شمارد، عظمتی فزونتر نیز ‏خواهد یافت.‏ ‎ ‎از آنچه گفته شد روشن می‌شود سِرّ بیان حضرت امیر - سلام‏‌اللَّه علیه - در نهج‏‌البلاغه که در ‏وصف زن خطاب به امام مجتبی علیه السلام می‌فرماید‎:‎ ‎»‎فاِنّ المرأة ریحانة ولیست بقهرمانة»(۱).‏ ‎ ‎

یعنی این که زن ریحان است، باید او را زودتر از مرد، تحت تربیت و تکلیف قرار داد، در غیر این ‏صورت ضایع می‌شود. روایتی دیگر نیز از حضرت صادق - سلام‏‌اللَّه علیه - نقل شده است که ‏می‌فرماید:‏ ‎ »‎من اتّخذ امرأة فلیکرمها فانّما امرأة أحدکم لعبة فمن اتّخذها فلا یضیّعها»(۲).‏ ‎ ‎مراد از لعب در روایت، بازیچه و اسباب‏‌بازی نیست، بلکه یعنی، زن ریحانه است، این ریحانه را ‏ضایع نکنید. اسلام به اولیای مدرسه و منزل دستور می‌دهد که به دخترها بیش از پسرها رسیدگی ‏کنید. اگر تکلیف بر دختر، شش سال قبل از پسر شروع می‌شود بنابراین اولیای منزل و مدرسه ‏مسؤولیتشان نسبت به دخترها بیش از پسرهاست‎ ‎ ‎روی این تحلیل، معلوم می‌شود زن برای نماز و راز و نیاز، زودتر از مرد آمادگی پیدا می‌کند و اگر‎ ‎احیاناً راه‌های عاطفی، زمینه‏‌های انحراف را پیش روی زن قرار دهد، تکالیف عبادی آن راه‌ها را تعدیل ‏می‌کند تا مبادا به انحراف برود‎.‎

اینفوگرافی/اوقات شرعی در ماه رمضان


ملتی که ماه رمضان را دارد، خدا را دارد. ملتی که مردم را دارد مجاهدت و شهادت را دارد و ملتی که مجهز به ابزار مجاهدت و متکی به خداست، هرگز مغلوب نخواهد شد. مقام معظم رهبری